Romania sub troiene de zapada, Cod Portocaliu Viscol si Ninsoare in sudul tarii

0
21

Romania sub troiene de zapada

Ninsoarea şi viscolul s-au mutat în sud-estul ţării, mai exact, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În Botoşani şi Neamţ, iarna a adus, de altfel, şi primele demisii. Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că îi va demite pe prefecţii celor două judeţe.

Traficul pe DN 3 Fundulea-Lehliu Gară-Călăraşi-Chiciu a fost închis, miercuri seară, din cauza visolului puternic şi pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze, iar un microbuz cu 20 de călători a derapat în zona localităţii călărăşene Gălbinaşi, fără să existe persoane rănite.

După zile întregi de viscol, infernul a cuprins şi judeţul Botoşani. Un elicopter al Ministerului de Interne a intervenit pentru a salva o femeie de 79 de ani care a suferit un accident vascular cerebral acut. În judeţ a fost şi ministrul de Interne, Mircea Duşa, care a şi luat primele măsuri. Jandarmii au dus mâncare în localitatea Horodiştea. În continuare, mai multe drumuri judeţene şi naţionale din Botoşani sunt încă închise.

În Vaslui un adolescent de 15 ani a fost la un pas să moară din cauza gerului. El a ajuns în şoc hipotermic la spital şi cu degerături la mâini şi la picioare. Băiatul făcea naveta la liceu şi pentru că nu a găsit un mijloc de transport a fost nevoit să meargă pe jos, prin frig şi viscol. Din cauza condiţiilor meteorologice, peste 7.000 de elevi din judeţele Botoşani şi Vaslui nu au putut să meargă la şcoală.

Tot din cauza vremii, 47 de localităţi din Brăila, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Vaslui, Bacău şi Vrancea au rămas fără curent electric. Cele mai multe localităţi fără curent sunt în Brăila (22) şi Buzău (18).

Valurile înalte de opt metri au înghiţit plaja de pe litoralul Mării Negre, iar faleza de la Constanţa a fost inundată. Vântul bate cu 70 de kilometri pe oră, iar de noaptea trecută Dobrogea a intrat sub atenţionare de cod galben de ninsori şi viscol.

Circulaţia bacurilor care asigură legătura pe Dunăre între municipiul Brăila şi Insula Mare a Brăilei, dar şi cu judeţul Tulcea a fost închisă, miercuri, de autorităţile brăilene, din cauza vântului puternic şi a valurilor.

CFR Călători a anulat, pentru miercuri şi joi, 17 trenuri de pe raza Sucursalelor de Transport Feroviar de Călători Constanţa, Galaţi şi Bucureşti din cauza avertizărilor meteo de ninsori şi vânt puternic, compania precizând totodată că celelalte trenuri pot avea întârzieri.

Circulaţia este blocată pe cinci drumuri naţionale miercuri seară, potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale:

DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, din cauza viscolului foarte puternic la sol (utilizatorii sunt sfătuiţi să folosească ruta ocolitoare:
DN23A – DJ204B – Ciorăşti – Tătăranu – Măicăneşti);
DN 24C Ştefăneşti-Rădăuţi Prut, viscol puternic;
DN 29 Ungureni – Manoleasa Prut, viscol puternic;
DN 29A, Dărăbani – Rădăuţi Prut, viscol puternic;
DN 3, Fundulea – Ştefăneşti, viscol şi zăpadă (utilizatorii sunt sfătuiţi să folosească ruta ocolitoare: A2);
DN 3, Ştefăneşti – Călăraşi – Chiciu, viscol şi vizibilitate redusă (utilizatorii sunt sfătuiţi să folosească ruta ocolitoare: A2 int.
DN Centura Bucureşti, pe A2, int A2 cu DN 21, pe DN 21 până la Călăraşi), ne relateaza rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.