Ursii ataca localitatile de munte

Urs

Sătenii din comunele vrâncene de munte Spulber şi Nistoreşti au depus sesizări la Agenţia pentru Protecţia Mediului, în care solicită sprijin pentru protejarea gospodăriilor de urşii care le atacă animalele, informează Agerpres.

„În astfel de situaţii se pot lua măsuri de genul instalării unor garduri electrice. Astfel de garduri sunt deja montate în zona Lepşa“, a declarat vineri directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Paul Mihai Giurcă.

La rândul său, primarul comunei Spulber, Vasile Rusu, susţine că joi după-amiază în comună s-a înregistrat un atac al unui urs.

„În cinci gospodării de pe raza localităţii Spulber, ursul a venit şi le-a mâncat oamenilor animalele din bătătură. Au preferat în special oile. La un cetăţean a mâncat şapte oi, la altul şase, la unul patru, la unul trei. Deocamdată nu a sărit să mănânce şi vacile, deoarece acestea sunt animale mai mari şi mai greu de doborât. Joi, a venit un cetăţean şi a depus o plângere că pe la grajdul unde are vaca şi viţelul şi doi tăuraşi a venit ursul şi a dat roată să intre înăuntru. Am făcut adrese către Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare, Agenţia pentru Protecţia Mediului, către cei care deţin fondul cinegetic, respectiv Ocolul Privat Nereju. Văd că ne trimit de colo-colo, ba că nu ştie cât e preţul, ba nu ştiu ce. Eu sper ca aceşti oameni să fie despăgubiţi“, a precizat Rusu.

Acesta a adăugat că până în prezent nu a fost atacat niciun om, dar nu este exclus ca acest lucru să se întâmple, ne informeaza Antena3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.