Viorica Bucur a decedat


Viorica Bucur

Sursa Poza: Mediafax.ro

Criticul de film Viorica Bucur a murit, luni, ea suferea de cancer de pancreas, potrivit lui Laurentiu Damian, profesor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

Ea era atat un cunoscut critic de film, cat si profesor la UNATC. Ea devenise cunoscuta datorita emisiunii “Gala desenului animat”, dinainte de 1990.

În perioada 1969 – 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutăţi din lumea filmului, care cuprindea, totodată, şi elemente de istorie a cinematografiei şi recenzii de film.

Pe de altă parte, între 1970 şi 1974, Viorica Bucur a realizat emisiunile “Istoria filmului mut” şi “Istoria filmului sonor”.

Emisiunea care i-a adus cea mai mare popularitate a fost longeviva “Gala desenului animat”, produsă şi difuzată între anii 1974 – 1992 la Televiziunea Naţională.Viorica Bucur a fost supranumită de generaţii întregi “Mama desenului animat” sau “Mama lui Donald”.

Sursa: MediaFax.ro

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.