Viorica Bucur a decedat

0
1
Viorica Bucur
Sursa Poza: Mediafax.ro

Criticul de film Viorica Bucur a murit, luni, ea suferea de cancer de pancreas, potrivit lui Laurentiu Damian, profesor la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

Ea era atat un cunoscut critic de film, cat si profesor la UNATC. Ea devenise cunoscuta datorita emisiunii “Gala desenului animat”, dinainte de 1990.

În perioada 1969 – 1972, Viorica Bucur a realizat o serie de emisiuni cu noutăţi din lumea filmului, care cuprindea, totodată, şi elemente de istorie a cinematografiei şi recenzii de film.

Pe de altă parte, între 1970 şi 1974, Viorica Bucur a realizat emisiunile “Istoria filmului mut” şi “Istoria filmului sonor”.

Emisiunea care i-a adus cea mai mare popularitate a fost longeviva “Gala desenului animat”, produsă şi difuzată între anii 1974 – 1992 la Televiziunea Naţională.Viorica Bucur a fost supranumită de generaţii întregi “Mama desenului animat” sau “Mama lui Donald”.

Sursa: MediaFax.ro


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.