Portarul de la Petrolul este anchetat pentru blaturi

Matteo Gritti

Foto: jurnalul.ro

Victoria Rapidul împotriva Petrolului, cu 2-0, pare banală şi firească la prima vedere, dar bomba a fost detonată de o jurnalistă de la televiziunea naţională elveţiană, care la sfârşitul partidei din Giuleşti l-a întrebat pe antrenorul ploieştenilor, Vivi Răchită, dacă ştie că portarul său, italianul Matteo Gritti, este anchetat de procurorii din Italia şi Elveţia pentru colaborare cu mafia pariurilor din Singapore.

Italianul Matteo Gritti este inculpat în mafia pariurilor, iar o jurnalistă elveţiană susţine că acesta ştia că ploieştenii vor pierde cu 0-2 meciul cu Rapidul, din Giuleşti.

Din declaraţiile aflate la dosar, dar şi din interceptările anchetatorilor, reiese că grupul din care făcea parte Gritti a aranjat 30 de meciuri din primele două ligi italiene şi elveţiene. Pariurile se făceau pe site-uri online din Singapore, nu numai pe rezultat, ci şi pe numărul de goluri marcate.

Organizaţia din care făcea parte şi portarul Petrolului, câştiga între 500.000 şi 1,5 milioane de euro la fiecare meci, fotbaliştii primind între 15.000 şi 30.000 la fiecare partidă aranjată, ne relateaza rtv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.