Actorul Mickey Rooney a decedat la varsta de 93 de ani

0
24

Mickey Rooney

Există oameni pe care îi credem nemuritori, pur şi simplu pentru că, la un moment dat, nu mai auzim despre ei şi îi credem intraţi direct în legendă.

Dar într-o zi citim că au încetat din viaţă. Şi rămânem uimiţi că am uitat de ei. Acesta este şi cazul lui Mickey Rooney. Celebrul actor hollywoodian a murit la 93 de ani şi aşa a revenit în memoria cinefililor.

Născut la 23 septembrie 1920 în Brooklyn, a fost un copil minune al cinematografiei mondiale. S-a obişnuit cu scena încă de foarte mic – la 17 luni, părinţii artişti l-au introdus în spectacolul lor de vodevil. Nu este de mirare că, la nici 6 ani, îşi făcea debutul în film.

Adevărata glorie a cunoscut-o însă interpretându-l pe Andy Hardy, în anii ’30 – ’40, în seria de filme cu acelaşi nume. A luat un Juvenile Award din partea Academiei Americane de film la numai 19 ani, a fost nominalizat de patru ori la Oscar, dar a primit doar o statuetă onorifică, în 1983.

Mickey Rooney s-a evidenţiat şi prin viaţa personală. A fost căsătorit de opt ori, prima dată cu celebra Ava Gardner, în 1942, dar a divorţat de ea un an mai târziu, înainte ca ea să devină diva care a rămas în istoria filmului. A urmat Betty Jane Baker, cântăreaţă care tocmai devenise Miss Alabama în 1944 şi alături de care a rămas cinci ani, având şi doi copii. Nici Martha Vickers nu a reuşit să-l ţină prea mult lângă ea şi nici cu Elaine Devry nu a fost un mariaj pe viaţă.

Aparent, putea fi suflet pereche Barbara Ann Thomason, dar ea a murit în 1966, când deja se separase de Mickey, ucisă de amantul-actor. Starul s-a orientat spre prietena soţiei sale, Marge Lane, dar mariajul s-a sfârşit după 100 de zile, apoi spre Carolyn Hockett. Problemele financiare l-au făcut din nou un bărbat divorţat. În sfârşit, în 1978, Rooney s-a căsătorit cu Jan Chamberlin, alături de care a rămas până la moarte. A căutat multă vreme iubirea şi nu a renunţat până nu a găsit-o, potrivit vdtonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.