DAN BITTMAN a deschis primul si cel mai mare WAKE PARK din ROMANIA, A2 WAKE PARK

0
474

A2WakePark

Aventura, relaxare si un pic de racoare. De asta au avut parte invitatii lui Dan Bittman aseara, la lansarea primului si singurului Wake Park din Romania, A2 WAKE PARK. In apropierea Bucurestiului, la kilometrul 49 de pe Autostrada Soarelui, solistul trupei Holograf le-a creat iubitorilor de sporturi extreme pe apa un mediu propice de exprimare. Lacul Sulimanu pune la dispozitia fanilor o instalatie profesionista de wake board pe cablu, prima de acest fel si cea mai performanta din Romania, cateva apartamente, bungalow-uri, terenuri de fotbal, plaja, si o terasa amplasata pe malul lacului. Vedeta parcului este sistemul de cabluri 5.0, singurul sistem pe 5 stalpi din Romania. ”De ce un Wake Park? Pentru ca imi place aventura. Pentru ca ador apa si pentru ca locul asta e ideal pentru relaxare in familie. Pe langa wakeboard poti sa vii cu familia la plaja, poti sa te plimbi pe camp, cu ATV-ul, poti sa incingi o partida de fotbal. Am vrut sa creez un loc dinamic, plin de distracție. Mi-am dorit sa transform lacul Sulimanu intr-un colt de Paradis, unde întreaga familie, de la cel mai mic până la cel mare, sa poata face sport”, spune Dan Bittman.

Seara de joi a fost una plina de adrenalina pentru invitatii lui Dan Bittman. Raluka a incercat pentru prima data sa faca wakeboard si a reusit, dupa cateva incercari, sa se tina pe picioare. De pe marginea lacului, Lora, Lidia Buble, Xonia, Alina Eremia, Alessia, Tavi Colen, Ivan Patzaichin, Liviu Teodorescu, Mihai Chitu, Serban Nicolae (FreeStay), Ioana Petric, Christian D, Marian Vasilescu, Peter Pop, alaturi de cateva sute de invitati, au urmarit demonstratiile facute de olandezul Daniel Rutten, unul din cei mai experimentati wakeri profesionisti, si s-au bucurat de senzatiile tari oferite de plimbarea cu ATV-urile de mare putere,

Atmosfera a fost incinsa de trupa JURJAK. Tino Furtuna, Edi Petrosel si Mugurel Vrabete au fost alaturi de colegul lor de trupa la inaugurarea celui mai mare Wake Park din Romania.

Wakeboarding este schiul nautic practicat cu o placă asemănătoare celei de snowboarding („wake” înseamnă siaj în limba engleză). Combinând câte puțin din surfing, snowboarding și schi nautic, wakeboarding a ajuns unul dintre cele mai complexe și spectaculoase sporturi nautice din ultimele decenii. Acesta face parte din categoria sporturilor extreme. La sfârșitul anilor ’80, americanul Tony Finn împreună cu alți prieteni de-ai săi care practicau surfingul au construit un „board” mai mic decât cel de „surf”. Ei au îmbunătățit, apoi, „board”-ul, adăugându-i unele legături folosite pe „board”-urile de windsurfing, i-au modificat forma și, într-un final, l-au denumit „skurfer”, adică o îmbinare a surf-ului cu schiul nautic. În 1990, experimentatul Herb O’Brien, împreună cu Tony Finn, a conceput prima placă de wakeboard. Forma și compoziția structurii erau mult îmbunătățite și au hotărât să-i dea denumirea de wakeboard.

A2 Wake Park este situat pe Autostrada Soarelui, la km 49, pe sensul de mers spre Constanta. Amplasat pe lacul Sulimanu, primul Wake Park din Romania este echipat cu singura instalatie performanta de wake board, pe cabluri, 5.0 si 2.0, si ofera posibilitati de cazare in locatie. Detalii despre locatie pot fi accestate pe site-ul http://www.a2wake.ro/, pe pagina de facebook a2wake sau pe instagram.com/a2wake.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.