Snow Patrol lanseaza albumul Fallen Empires

Snow Patrol - Fallen Empires

Snow Patrol, format din Gary Lightbody (voce), chitaristul Nathan Connolly, basistul Paul Wilson, Jonny Quinn la baterie si Tom Simpson la orga, a inregistrat “Fallen Empires” la Eagles Watch in Santa Monica. Melodiile au fost remixate in studiol lui ‘Jacknife’ Lee, in Topanga Canyon, fosta casa a lui Neil Young si Woody Guthrie.

Snow Patrol lanseaza cel de-al saselea album de studio, “Fallen Empires”, la Fiction Records, pe data de 14 noiembrie. Inregistrat la Los Angeles cu producatorul Garret “Jacknife” Lee, albumul include hitul “Called Out In The Dark” si noul single “This Isn’t Everything You Are”.

Rezultatul este un album de 14 melodii care marcheaza un nou pas pentru Snow Patrol. De la chitari electrice, efecte de distors, tobe cu sonorizare de club si coruri cu accente de imn, “Fallen Empires” are influente de la LCD Soundsystem – “The Sound Of Silver”, U2 – “Achtung Baby” si Arcade Fire – “The Suburbs”. In ciuda experimentarii, albumul retine esenta stilului Snow Patrol.

“Fallen Empires” este o urmare adecvata pentru “A Hundred Millions Suns” din 2008 si pentru colectia din 2009, vanduta in milioane de exemplare, “Up To Now”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.