Tudor Chirila si-a pierdut drepturile la piesele Vama Veche

0
25

Conform unei decizii definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Tudor Chirila si Vama nu mai au voie sa interpreteze aceste piese decat cu acordul fostilor colegi din Vama Veche, actuala Trupa Veche.

Aceeasi decizie stipuleaza ca membrii formatiei Vama sunt obligati sa plateasca 15.000 euro, suma ce reprezinta despagubiri si cheltuieli de judecata.

tudorchirila

„Noi nu ne-am dorit acest proces, am vrut doar sa ne fie respectate drepturile. Din pacate, acest lucru nu s-a putut realiza pe cale amiabila, asa cum ne-am dorit. Hotararea instantei de judecata ne bucura, mai ales pentru ca ea constituie un inceput important pentru muzica romaneasca. De acum inainte, compozitorii romani se vor putea folosi de acest precedent pentru a-si proteja drepturile atunci cand acestea sunt incalcate de catre alti artisti, organizatori de spectacole sau alti utilizatori”, sunt de parere Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan „Lapi” Lupu, fostii colegi ai lui Tudor Chirila.

Vama Veche s-a destramat in toamna lui 2006, exact in anul in care implinea 10 ani de la infiintare. Trupa s-a desfiintat din cauza unor conflicte intre membrii acesteia. Din ramasitele grupului Vama Veche au luat nastere doua formatii: Vama (intemeiata de Tudor Chirila si Eugen Caminschi) si Trupa Veche (infiintata de Traian Balanescu, Razvan „Lapi” Lupu si Liviu Manescu).

Sursa: MuzicaBuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.