Actiunile AVON au scazut


AVON

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a propus companiei, luna trecută, un acord de închidere a investigaţiei care include penalizări cu mult peste suma de 12 milioane de dolari oferită de Avon. Dacă Departamentul de Justiţie va face o ofertă similară, atunci vor fi afectate profitul, fluxul de numerar şi desfăşurarea afacerilor, a avertizat Avon, transmite Bloomberg.

Avon, cea mai mare companie de vânzări directe de cosmetice la nivel mondial, şi autorităţile federale americane au investigat dacă foşti angajaţi ai acesteia din China şi alte state au dat mită unor oficiali, încălcând o lege din SUA privind practicile de corupţie în afara ţării.

În 2011, Avon a dezvăluit concedierea a patru directori suspectaţi că ar fi dat mită în China.

Avon a înregistrat în trimestrul al treilea pierderi de 5,5 milioane de dolari, respectiv de 1 cent pe acţiune, după un profit net de 31,6 milioane de dolari în urmă cu un an.

Excluzând elementele excepţionale, Avon a obţinut un profit pe acţiune de 14 cenţi pe acţiune, sub câştigul de 19 cenţi pe acţiune anticipat de analişti.

Veniturile au scăzut cu 7,5%, la 2,32 miliarde de dolari, şi au fost sub aşteptările analiştilor, de 2,44 miliarde de dolari. În America de Nord, veniturile au coborât cu 19%, la 328,6 milioane de dolari.

Acţiunile au scăzut cu 17% în urma informaţiilor, la 18,66 dolari pe unitate. În acest an, titlurile Avon au înregistrat o creştere de 56%, până la închiderea de miercuri, peste avansul de 24% al indicelui Standard&Poor’s 500, scrie Economica.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone