McDonald’s isi schimba numele

McDonald's

McDonald’s, cel mai mare lanţ de fast-food-uri din lume, îşi va schimba temporar numele restaurantelor sale din Australia în “Macca’s” (porecla lanţului fast-food în argoul australian), celebrând astfel ziua naţională a ţării, sărbătorită pe 26 ianuarie, scrie Reuters.

“Suntem mândri să adoptăm porecla noastră exclusiv australiană”, a declarat Mark Lollback, directorul de marketing pentru Australia al McDonald’s.

“Cum am putea mai bine să arătăm australienilor cât de mândri suntem de această comunitate decât punând pe firmele restaurantelor noastre numele pe care ni l-a dat comunitatea?”, a mai spus acesta.

Potrivit unui studiu la nivel naţional, “Macca’s” este unul dintre cele mai cunoscute regionalisme australiene, după “footy”, folosit pentru fotbalul jucat după regulile locale.

Popularitatea poreclei a făcut ca McDonald’s să ceară editorilor dicţionarului Macquarie, autoritatea în materie de engleză australiană, să includă “Macca’s” în lexiconul online.

Firmele restaurantelor vor reveni la varianta oficială a numelui lanţului de fast-food pe 4 februarie, citat de Antena3.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.