Un nou operator de telefonie mobila – UPC

0
14

UPC

„Avem intenţia de a intra pe telefonia mobilă prin intermediul unui MVNO. Avem un proiect în acest sens, dar nu pot avansa un termen. În prezent ne concentrăm pe furnizarea de mobilitate la nivelul locuinţelor şi apoi vom face pasul spre următorul nivel”, a spus Pascu.

UPC România ia în calcul posibilitatea intrării pe piaţa telefoniei mobile, prin intermediul unui operator MVNO, care va închiria instructură de la jucătorii prezenţi pe acest segment al industriei, a declarat directorul general al UPC România, Severina Pascu.

Un MVNO este un operator care furnizează servicii de voce şi date mobile fără a-şi construi propria reţea de antene şi fibră optică, ci închiriind infrastructura de la operatori existenţi.

Prezentă pe piaţa românească din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din România, furnizând servicii de televiziune prin cablu şi prin satelit, internet de mare viteză şi telefonie fixă digitală.

Operatorul are 1,147 milioane de clienţi în 200 de oraşe medii şi mari.

În primele şase luni, veniturile în dolari ale UPC România au scăzut cu 9,7%, la 66 milioane de dolari. În lei, veniturile operatorului au crescut cu 2,6%, la 223 milioane de lei, de la 217 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului 2011.

UPC România este afiliată la UPC Broadband, divizia europeană a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom, ne relateaza ECONOMICA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.