A inceput revolutia la Kiev


Revolutie la Kiev

Forţele de poliţie au lansat un asalt asupra pieţei Maidan, din centrul Kievului, unde trei blindate cu tunuri cu apă avansau dispersându-i pe protestatari. Manifestanţii au ripostat cu cocteiluri molotov. Mai multe corturi instalate în piaţa Maidan au ars.

Apariţia tancurilor spre zona manifestanţilor a stârnit furia lor. Ei au aruncat în blindate sticle incendiare, pietre şi dispozitive explozive artizanale. Tancurile au fost prinse între baricadele solide de pietre pe care le-au ridicat manifetanţii pentru a apăra Piaţa Independenţei şi au fost incendiate de manifestanţi, militarii care le conduceau rămânând captivi în interiorul acestora.

ătre seară, după expirarea ultimatumul, tancurile şi alte vehicule blindate au început să iasă pe străzi, îndreptându-se către fiefurile manifestaţiilor din Kiev

Aproximativ 30 de manifestanţi au ocupat din nou clădirea Primăriei din Kiev, unde au improvizat o infirmerie. Între timp, Guvernul a anunţat că traficul rutier spre Kiev va fi limitat începând de la miezul nopţii, pentru a preveni escaladarea violenţelor.

Tensiunile la Kiev cresc pe măsură ce ultimatumul este aşteptat să expire. Potrivit mai multor surse, inclusiv medicale, până la această oră s-ar fi înregistrat un număr de 9 morţi. Euronews informa că între acestea se numără 5 protestatari, un membru al Partidului Regiunilor, despre care se crede că ar fi fost ucis de manifestanţii ce au pătruns în clădirea partidului, doi poliţişti şi o altă persoană despre care nu s-au dat încă amănunte.

La Kiev au izbucnit cele mai violente lupte de până acum între forţele de ordine ucrainene şi manifestanţii opoziţiei, în urma cărora cel puţin şapte persoane au fost ucise, majoritatea fiind din rândul manifestanţilor, potrivit bbc.co.uk, care a citat surse din rândul protestatarilor.

Poliţia ucraineană a făcut uz de gloanţe de cauciuc şi de grenade în încercarea de a-i opri pe protestatarii care aruncau cu pietre în forţele de ordine, în jurul clădirii Parlamentului.

Marţi după-amiază, forţele de securitate le-au dat protestatarilor un ultimatum de 2 ore, până la ora 18:00, pentru a înceta protestele lor şi a închis metroul din capitala ucraineană, ameninţându-i că în caz contrar vor interveni împotriva lor în forţă, potrivit RomaniaTV.net

Pentru a viziona ce se intampla in Kiev poti viziona pe linkul acesta http://rt.com/on-air/

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone