Atentat cu bomba in Boston: 2 morti si peste 100 de raniti

Atentat Boston

Foto: Twitter.com

Exploziile produse la maratonul din Boston sunt un “atac terorist”, au anunţat autorităţile americane citate de CNN. Cele două explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declanşate aproape simultan, la 15-20 de metri distanţă unul de celălalt, în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat şeful poliţiei din Boston, Ed Davis.

O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore. Alte două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate.

Cel puţin doi oameni au murit în exploziile produse la maratonul din Boston şi 23 au fost răniţi, afirmă poliţia din Boston. Unele victime au membre amputate.

Martorii spun că au auzit două explozii spre sfârşitul maratonului. Hotelul Fairmount Copley Plaza în care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis ca urmare a incidentului. Hotelul Lenox din Boston a fost evacuat.

“Au fost mai multe explozii. La faţa locului s-au deplasat serviciile de intervenţie. Nu ştim exact câte persoane au fost rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului poliţiei din Boston, scrie rtv.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.