Bilantul furtunii tropicale din Filipine aproape o mie de morti

0
14

Furtuna Tropicala

Bilanțul furtunii tropicale care a lovit sudul Filipinelor a ajuns, luni seară, la 927 de morți, a anunțat responsabilul organismului naţional de prevenire a catastrofelor, informează Agerpres.

După comunicarea teribilei cifre, autoritățile au decralat că au încetat să mai țină evidența persoanelor declarate dispărute. Bilanțul anterior anunța 662 de morţi şi 82 de persoane date dispărute. Cruce Roșie a contabilizat 713 persoane decedate.

Cel mai recent bilanţ a fost publicat în contextul în care echipele de intervenţie au descoperit noi cadavre în Mindanao, unde ploile diluviene au provocat inundaţii bruşte care au făcut ravagii în sate întregi în weekend.

Cel mai important număr de decese a fost înregistrat în oraşele portuare Cagayan de Oro şi Iligan din Insula Mindanao, devastate de furtuna tropicală Wasi începând de vineri seară.

Regiunea sinistrată, situată la 800 de kilometri de capitala Manila, este în mod normal scutită de furia taifunurilor care lovesc de regulă alte părţi ale arhipelagului, citeaza Antena3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.