Canicula in SUA

0
4


Canicula in SUA

Cel puţin 42 de persoane au murit în Statele Unite, din cauza caniculei care afectează zeci de state americane, din zona central-vestică şi până pe Coasta de Est, unde solul este afectat puternic de secetă, iar şinele de cale ferată s-au îndoit din cauza căldurii, relatează BBC News Online.

Presa americană scrie că cei mai mulţi dintre morţi sunt bătrâni care au rămas blocaţi în case, fără aer condiţionat, din cauza peneleor de electricitate.

La Chicago au fost înregistrate zece decese din cauza căldurii, iar alte zece persoane au murit în statele Virginia şi Maryland (est). De asemenea, în statele Wisconsin, Ohio şi Pennsylvania au murit câte trei persoane, iar în Tennessee două. O fetiţă în vârstă de patru luni a murit după ce a fost uitată într-o maşină pentru “o lungă perioadă de timp”, în faţa locuinţei din Greenfield (Indiana).

Vineri şi sâmbătă s-au înregistrat temeperaturi-record, în continuare fiind aşteptate furtuni puternice. Numeroase case din zonele afectate nu au fost încă racordate la reţeaua electrică, în urma furtunilor care s-au înregistrat în urmă cu o săptămână.

În Washington DC, temeperaturile au atins sâmbătă 41 de grade Celsius, imediat sub recordul de caniculă, iar la Saint Louis (Missouri) 46 de grade Celsius, unde timp de zece zile s-au înregistrat peste 37,7 grade Celsius, un nou record pentru oraş. Temperaturi înalte au fost înregistrate şi în unele regiuni din Canada, Ontario atingând vineri un nou record, de 11 zile consecutive de caniculă.

Un număr de oraşe americane au deschis centre cu aer condiţionat pentru populaţie şi au prelungit programul cu publicul la piscine. De asemenea, unele comunităţi oferă mese locuitorilor care au rămas fără alimente, după ce li s-au defectat frigiderele. Totodată, autorităţile din Chicago au anulat cursurile de vară în 21 de şcoli care nu sunt dotate cu aer condiţionat.

Şinele de cale ferată de la Columbus s-au contorsionat din cauza căldurii, îndoindu-se într-un punct cu 12 centimetri. Vremea urmează să se răcească în partea de nord din regiunea central-vestică a Statelor Unite, dar scăderea temperaturilor ar putea fi însoţită de formarea unor furtuni puternice, ne relateaza rtv.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.