Cod rosu de vreme extrema


Cod Rosu inundatii

Nu departe de noi, în nord-vestul şi nordul Europei, este activă la această oră o depresiune atmosferică extrem de puternică.

Marţi ciclonul Ulli a lovit nordul Marii Britanii cu rafale de vânt care au atins şi 150 de km pe oră. Motiv pentru care meteorologii britanici au emis cod roşu în Scoţia, iar în orele următoare se anunţă o situaţie de cod portocaliu pentru nordul Germaniei, pentru Danemarca şi sudul peninsulei Scandinave.

Încă şi mai gravă se anunţă situaţia în zona litorală a Poloniei, la Marea Baltică, unde s-a instituit cod roşu de vreme severă.

Nici de cealaltă parte a Atlanticului, în Statele Unite ale Americii, vremea nu e mai blândă. În Florida, vremea caldă cu care s-a încheiat anul a fost brusc înlocuită de o masă de aer arctică, care a scăzut temperaturile sub pragul de îngheţ.

Meteorologii spun că acest episod de răcire ar putea fi cel mai important al sezonului pentru întreaga parte de sud-est a Americii.

Dar, dacă tot vorbim de extreme, pe glob astăzi, diferenţa între cea mai mare şi cea mai mică temperatură este de nu mai puţin de 90 de grade! Dacă în Alice Springs în Australia maxima a atins 42, în Alaska mercurul s-a oprit la -48, ne relateaza rtv.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone