Cod rosu de vreme extrema

0
5

Cod Rosu inundatii

Nu departe de noi, în nord-vestul şi nordul Europei, este activă la această oră o depresiune atmosferică extrem de puternică.

Marţi ciclonul Ulli a lovit nordul Marii Britanii cu rafale de vânt care au atins şi 150 de km pe oră. Motiv pentru care meteorologii britanici au emis cod roşu în Scoţia, iar în orele următoare se anunţă o situaţie de cod portocaliu pentru nordul Germaniei, pentru Danemarca şi sudul peninsulei Scandinave.

Încă şi mai gravă se anunţă situaţia în zona litorală a Poloniei, la Marea Baltică, unde s-a instituit cod roşu de vreme severă.

Nici de cealaltă parte a Atlanticului, în Statele Unite ale Americii, vremea nu e mai blândă. În Florida, vremea caldă cu care s-a încheiat anul a fost brusc înlocuită de o masă de aer arctică, care a scăzut temperaturile sub pragul de îngheţ.

Meteorologii spun că acest episod de răcire ar putea fi cel mai important al sezonului pentru întreaga parte de sud-est a Americii.

Dar, dacă tot vorbim de extreme, pe glob astăzi, diferenţa între cea mai mare şi cea mai mică temperatură este de nu mai puţin de 90 de grade! Dacă în Alice Springs în Australia maxima a atins 42, în Alaska mercurul s-a oprit la -48, ne relateaza rtv.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

De acum esti la curent cu tot ce se intampla aplicatia Stirile Radio Noise Romania este in Magazin Play (Google Play) Stirile Radio Noise Romania in Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.