Cutremur cu magnitudine 6 langa insula Honshu, Japonia

0
6

Cutremur

Un eventual seism puternic în Marea Japoniei ar putea provoca în câteva minute un tsunami uriaş care ar atinge pe alocuri 23 de metri, potrivit unei simulări realizate la solicitarea Guvernului pe coasta de vest a Japoniei, unde se află 11 centrale nucleare.

Doisprezece experţi din cadrul ministerelor Transporturilor şi Ştiinţelor, precum şi de la biroul premierului japonez, au analizat comportamentul celor 60 de falii din zonele marine situate de la Hokkaido, în nord, până la Kyushu.Cutremur în Japonia. Potrivit USGS, seismul a avut o magnitudine de 6, dar nu a fost însoţit şi de o alertă de tsunami.

Printre cele 253 de ipoteze studiate, cu seisme probabile de diferite magnitudini, experţii au arătat ce efecte ar avea un cutremur cu magnitudinea 7,9 în Marea Japoniei.

Un astfel de seism presupune un risc de tsunami de 23,4 metri în regiunea Setana, la Hokkaido, într-o zonă de stânci, şi de 12 metri la Okushiri, o zonă locuită.

De asemenea, mai spre sud, valul ar putea atinge înălţimea de 17,4 metri de-a lungul prefecturii Aomori, în nordul Honshu, şi de 15,8 metri pe coastele prefecturii Ishikawa.

Potrivit experţilor, zonele locuite din nordul insulei Honshu, cea mai mare din arhipelagul nipon, sunt expuse riscului unor valuri cu înălţimea de aproape zece metri în mai multe locuri din prefectura Akita.

De asemenea, simulările arată că un tsunami ar putea atinge o înălţime cuprinsă între 1 şi 6 metri în cele 11 locuri în care se află centrale nucleare, de-a lungul coastei vestice a Japoniei, care au în total aproximativ 30 de reactoare, scrie RomaniaTV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.