Cutremur in Alaska


Cutremur

O alertă locală de tsunami a fost emisă pentru vestul regiunii canadiene British Columbia şi zona Cape Suckling (Alaska) după cutremurul de 7,7 produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (sâmbătă dimineaţă, ora României), anunţă Centrul de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA.

Conform Centrului de alerte pentru tsunami de pe Coasta de Vest a SUA (WCATWC), alerta de tsunami este valabilă pentru zonele de coastă din regiunea situată la graniţa dintre statul american Washington şi regiunea canadiană British Columbia, precum şi pentru zonele de coastă din Cape Suckling (Alaska).

Seismul a avut loc vineri la ora locală 23.58 (sâmbătă, 10.58, ora României), la adâncimea de 9,6 kilometri.

Cutremurul s-a produs în larg, iar epicentrul a fost la 102 kilometri vest de oraşul Craig (Alaska), la 335 de kilometri sud de Juneau (Alaska), la 303 kilometri vest de Prince Rupert (Canada) şi la 402 kilometri vest de Terrace (Canada).

Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific (PTWC) nu a emis nicio alertă în urma acestui eveniment teluric, citat de RTV.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone