Grecii isi retrag banii din banci

0
3

Banca Grecia

Alegerile anticipate au fost fixate pentru data de 17 iunie. Guvernul interimar va fi condus de şeful Consiliului de Stat, instanţa admnistrativă supremă a ţării. Grecia este nevoită să organizeze noi alegeri în iunie, pe data de 17, cel mai probabil, aşa cum se anunţase miercuri, în lipsa unui acord între liderii săi asupra formării unui Guvern de coaliţie.

Instabilitatea politică din Grecia provoacă adevărate cutremure pe pieţele financiare. Moneda europeană a scăzut în raport cu dolarul american la cel mai mic nivel din ultimele patru luni.

Şefa FMI, Christine Lagarde, a anunţat că Fondul este pregătit să facă faţă oricărei situaţii generate de evoluţiile din Grecia, inclusiv unei ieşiri a ţării din zona euro. Planul de salvare, pus la punct împreună cu Uniunea Europeană şi FMI, ar putea deveni o amintire.

“Nu văd cum ar putea beneficia Grecia de noi fonduri, din moment ce întreg planul de ajutor este pus în pericol. Este posibil ca Grecia să primească cel mult un miliard de euro, dar nu sunt sigur nici măcar de asta. Aşadar, aşteptăm evoluţia evenimentelor în plan politic”, a declarat un economist elen, Panagiotis Petrakis.

Dar dacă pe plan intern situaţia este incertă, Grecia beneficiază încă de sprijin extern. Atât cancelarul german, Angela Merkel, cât şi preşedintele francez, Francois Hollande, au declarat că vor ca Grecia să rămână în zona euro. Cei doi lideri europeni au mai spus că sunt gata să pregătească măsuri suplimentare de creştere economică pentru Grecia, ne relateaza rtv.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.