Guvernul sirian protesteaza la ONU


Siria Atac

Bashar Jaafari, ambasadorul sirian la ONU, i-a cerut secretarului general al Organizaţiei, Ban Ki-moon, să prelungească misiunea echipei de experţi ONU, care se află în prezent în Siria pentru a investiga un presupus atac chimic al forţelor siriene comis în apropiere de Damasc pe 21 august.

Potrivit ambasadorului, “zeci” de militari sirieni au fost trataţi în spitale după incidentele care au avut loc pe 22, 24 şi 25 august, la periferia Damascului. El nu a oferit detalii suplimentare.

Bashar Jaafari a făcut aceste declaraţii în momentul în care ambasadorii celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate discutau cu uşile închise un proiect de rezoluţie britanic care justifica o lovitură militară împotriva regimului sirian.

Un purtător de cuvânt al Naţiunilor Unite, Farhan Haq, a anunţat că ONU încă nu a primit o scrisoare oficială din partea Damascului în acest sens. El a reamintit că “prioritatea” anchetatorilor ONU este să clarifice incidentul de pe 21 august, la Ghouta, la periferia Damascului, şi nu a exclus că aceştia ar putea să treacă apoi la alte locuri.

El a precizat că ONU nu a cerut prelungirea perioadei iniţiale de 14 zile, cât ar urma să dureze misiunea de anchetă şi care expiră în acest weekend.

Anchetatorii “îşi continuă munca (…), ei vor pleca atunci când vor avea sentimentul că şi-au încheiat misiunea”, a declarat Farhan Haq. Decizia de a părăsi Siria “se află în mâinile şefului de echipă”, doctor Aake Sellström.

Experţii ONU au nevoie de patru zile pentru a-şi finaliza munca la faţa locului, a declarat miercuri secretarul general al ONU Ban Ki-moon, scrie ROMANIATV.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.