Marea Britanie il acuza pe noul presedinte al Frantei ca vinde iluzii

0
4
Francois Hollande
Foto: The Guardian

Presa conservatoare britanică îl acuza marţi pe preşedintele ales al Franţei, Francois Hollande, că vinde iluzii atunci când pledează ca politica să nu se mai axeze pe austeritate, apreciind că nu există “o soluţie uşoară” pentru criză.

Cotidianul The Times scrie că pentru Francois Hollande, victoria în faţa lui Nicolas Sarkozy este “partea uşoară”. “Va fi mult mai dificil să rezolve problemele economice ale Franţei şi să ajute Uniunea Europeană să traverseze cea mai mare criză financiară din istoria sa”, se arată înt-un editorial al publicaţiei conservatoare.

“Hollande nu este zgârcit în iluzii”, trage concluzia aceeaşi publicaţie, scriind că cea mai mare iluzie pe care încearcă să le-o vândă noul preşedinte francezilor este că “slăbiciunea economică a ţării poate fi combătută printr-un rol sporit al statului şi că renegocierea tratatului de disciplină bugetară promovat de Sarkozy şi Angela Merkel poate atenua criza din zona euro”. “Franţa nu-şi poate regăsi competitivitatea decât reducând cheltuielile. Este un mesaj de care Hollande nu va putea scăpa”, adaugă publicaţia.

“Europa respinge austeritatea dar nu există o soluţie uşoară”, avertizează la rândul său Daily Telegraph, adăugând că “alegerile de la sfârşitul săptămânii din Franţa şi Grecia arată că un mit perfid este pe cale să se instaleze în Europa (…) În locul sacrificiului, apare o credinţă populară tot mai mare că ar exista o soluţie magică şi fără durere pentru ieşirea din criză. Este o iluzie crudă, pe care liderii politici responsabili ar trebui s-o ignore.”

“Noul preşedinte nu va avea altă alegere decât să facă reduceri dureroase” în cheltuieli, apreciază cotidianul de afaceri Financial Times, care consideră în acelaşi timp că popularitatea lui Francois Hollande i-ar putea oferi o marjă de manevră mai mare pentru a-şi implementa politica, ne relateaza rtv.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.