Marinar condamnat la sapte luni de inchisoare

0
20

Marinar

Un medic care făcea parte din Marina Regală din Marea Britanie a fost condamnat la şapte luni de închisoare pentru că a refuzat să tragă cu arma în cadrul unui antrenament, susţinând că este împotriva războiului din Afganistan, informează Daily Mail.

Michael Lyons nu a ascultat ordinul superiorului său şi a refuzat să tragă cu o puşcă SA80 în timpul unui antrenament. Acesta a explicat că a trage cu arma este „împotriva principiilor sale morale”.

Lyons s-a înrolat în Marină la vârsta de 18 ani, dar susţine că percepţia asupra serviciului militar i s-a schimbat după ce a citit despre războiul din Afganistan pe Wikileaks. Controversatul site scria în perioada respectivă despre victime din rândul civililor şi încercările de muşamalizare ale autorităţilor.

Medicul a aplicat pentru excluderea din serviciul militar, dar aceasta i-a fost respinsă. În urma refuzului să execute ordinul superiorului său, Lyons a fost acuzat la Curtea Marţială şi a fost găsit vinovat. El a fost condamnat la şapte luni de închisoare, ne informeaza Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.