Olanda se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen

0
11

Schengen

Olanda nu îşi va modifica poziţia privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen până când nu va observa rezultate pozitive şi ireversibile în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate, a declarat un reprezentant al Ministrului olandez de Interne, relatează Mediafax.

Oficialii olandezi au insistat asupra faptului că apariţia unor rezultate pozitive şi ireversibile în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate sunt o condiţie primordială pentru aderarea celor două state la spaţiul Schengen.

Dat fiind că rapoartele Comisiei Europene privind monitorizarea României şi Bulgariei nu au fost foarte bune, Parlamentul olandez nu poate susţine aderarea celor două state la Schengen în acest moment.

Olanda şi Finlanda au blocat aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, afirmând că niciuna dintre ele nu a depus suficiente eforturi pentru a combate corupţia.

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb, a declarat, luni, că Finlanda este de acord cu o soluţie de compromis pentru aderarea etapizată a României şi Bulgaria la Spaţiul Schengen, relateaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.