DIGI Mobil anunta extinderea retelei de 4G

0
55

Digi Mobil

Digi Mobil a anunţat, marţi, extinderea acoperirii 4G în tunelurile de metrou. Compania mai precizează că acoperirea 4G a ajuns la 51% din populaţie şi evidenţiază portabilitatea numerelor de telefon printre principalele motoare de creştere.

„RCS & RDS anunță astăzi, 3 octombrie 2017, că rețeaua proprie Digi Mobil 4G acoperă și tunelurile metroului bucureştean, suplimentar acoperirii 4G deja existente din stații. Extinderea acoperirii 4G în metrou s-a realizat prin dublarea cantității de spectru utilizat în banda 1 – 2100 Mhz, permițându-se astfel accesul la internet cu viteze de download de până la 75 Mbps”, se arată într-un comunicat al companiei de cablu.

Digi avea deja acoperire 3G în tunelurile de metrou şi semnal 4G în staţii.

La nivel naţional, RCS & RDS a ajuns la 51% acoperire 4G şi 99% acoperire 3G. RCS & RDS precizează că va continua în 2018 investiţiile în reţeaua 4G.

Compania mai subliniază, în comunicat, rolul portabilităţii numerelor de telefon ca motor de creştere. „Doar în intervalul ianuarie – august 2017, s-au portat 302.306 de numere în reteaua Digi Mobil, cu aproximativ 16% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Astfel, numărul total de clienți care au optat pentru portarea numărului de telefon în rețeaua Digi Mobil a ajuns la 1.3 milioane la finalul lunii august 2017”, scrie Economica.net

Sa vedem poate si se va testa in viitor si reteaua 5G doar in teste daca stam si ne gandim cat va costa un smartphone sa duca reteaua 5G plus ce baterie va avea nevoie nici nu ii bine sa vorbim de asta inca pentru ca vor fi niste preturi destul de mari, la inceput ca si la orice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.