Facebook in razboiul stirilor false

0
22

Mark Zuckerberg - Facebook

Aceste etichete de avertizare vor funcţiona prin introducerea unui mesaj în roşu sub titlu ştirii false, cu textul „disputat de o parte terţă de fact-checkeri”.

Utilizatorii vor putea să acceseze secţiunea „de ce este disputat?” pentru a afla mai multe informaţii.

Angajaţii Facebook nu vor face în sine acest fact-checking. Mark Zuckerberg a spus în repetate rânduri că „nu vrem să fim noi arbitrii adevărului, dar în schimb ne vom baza pe comunitate şi pe părţi terţe de încredere”.

Aceste părţi terţe vor fi reprezentate de organizaţii de fact-checking, care şi-au luat un angajament faţă de Codul Internaţional de Principii de Fact Checking. Aceste principii de fact-checking au fost redactate de către organizaţia de jurnalişti Poynter.

Reţeaua socială este presată să acţioneze pentru a combate proliferarea fenomenului ştirilor false, însă fiecare parte are propria definiţie cu privire la ce reprezintă aceste ştiri. Organizaţiile jurnalistice susţin că o ştire falsă reprezintă orice material care încearcă să manipuleze, scrie Economica.net

Ii o idee foarte buna in combaterea stirilor false sau chiar a click baiturilor, doar printr-o stire falsa cei ce citesc da si like la o pagina care habar nu are cum a ajuns likeul lui acolo si ala isi face si trafic si are likeuri cu zecile doar printr-o stire falasa ma bucur ca vor mai stopa stirile false pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.