Incendiu in Clubul Colectiv 162 de raniti, 27 de persoane au murit

0
17

Incendiu in Clubul Colectiv

Tragedia s-a petrecut în timpul unui concert la care au fost prezenţi peste 400 de oameni, spun martorii. În total, 184 de persoane au ajuns la 11 spitale din Bucureşti şi unul din Ilfov. 146 de oameni sunt acum internaţi. Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat că acest club nu avea autorizaţie de funcţionare la ISU. Aceasta este cea mai mare tragedie petrecută într-un club din lume în ultimii doi ani. Dimensiunea tragediei a determinat Ministerul de Interne să instituie planul roşu. A fost o şedinţă, la Guvern, la ora 7, a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă si la ora 12:30 va fi o şedinţă specială de Guvern.

Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă că în spitalele bucureștene se înregistrează câteva zeci de răniți aflați în stare critică sau gravă, proveniți din incendiul de la clubul din Capitală, dar a menționat că situația poate evolua “de la oră la oră”.

“Aici sunt zece, la Floreasca sunt 13, la Bagdasar opt, la Pantelimon unu, care a fost transferat la Floreasca, la Municipal sunt opt în stare critică, în diverse stadii, pentru că unii sunt în stare critică, unii în stare gravă, dar, repet, situația poate evolua de la oră la oră”, a susținut Bănicioiu, la Spitalul de Arși.

El a adăugat că au fost identificați 16 pacienți și au rămas neidentificați 11 și le-a recomandat rudelor acestora din urmă să apeleze numerele de telefon mediatizate de MAI.

Întrebat dacă este mulțumit de modul cum s-a acționat de către organele cu atribuții în domeniu, de la declanșarea incendiului și până în prezent, ministrul Sănătății a spus că s-a intervenit în parametrii normali pentru astfel de situații, de la primul apel și până când pacienții au ajuns în unitățile de primiri urgențe.

“Practic, vorbind cel puțin de partea de urgență, partea spitalicească, cred că a funcționat foarte bine. Și colaborarea între cele două ministere — Sănătate și MAI — a fost foarte bună”, a subliniat Bănicioiu, scrie Digi24.ro

Nereguli la acest club au fost destule doar o usa a fost deschisa cealalta de urgenta a fost blocata, un club care foloseste materiale pirotehnice trebuie sa aibe aerisirile foarte mari si minim trei iesiri de urgenta in caz de urgenta, iar din unele surse spun ca propietarii clubului nu au folosit la tavan material ignifug (care nu ia foc) au folosit material de proasta calitate adica lemn de brad vopsit cu vopsea, plus doar un extinctor intr-un club asa de ingust cum este posibil sa se dea autorizatie pentru un asemenea club.

Presedintele Iohannis a declarat 3 zile de doliu national, data de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Sustine proiectul Radio Noise Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.