Gheorghe Popescu pleaca de la UEFA

0
8

Gheorghe Popescu

“Gică Popescu mi-a trimis marţi o scrisoare prin care solicita să îi fie suspendată poziţia de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, deoarece nu doreşte să fie afectată imaginea UEFA din cauza dosarului în care este implicat. Le vom comunica celor de la UEFA că înlocuitorul lui Gică Popescu o să fie Dumitru Mihalache”, a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Pe de altă parte Mircea Sandu a afirmat că Gheorghe Popescu îşi va anunţa în primăvara acestui an candidatura la funcţia de preşedinte al FRF. “În martie-aprilie vrea să-şi expună punctul de vedere şi să îşi anunţe candidatura la funcţia de preşedinte. Eu îl susţin. Prin ceea ce a făcut în fotbalul românesc şi ceea ce face acum ca om de afaceri, e un prototip care poate candida cu toate şansele pentru funcţia de preşedinte”, a completat Sandu.

El speră ca în 2014, când se va retrage din funcţia de preşedinte al FRF să devină preşedinte de onoare pentru a putea candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv al UEFA. “Ca şi preşedinte executiv eu îmi închei activitatea în mai 2014. Dacă aş fi preşedinte de onoare, mi-aş da tot concursul să-i ajut, iar dacă aş fi preşedinte onorific, aş solicita Comitetului Executiv să mă propună pentru un nou mandat la UEFA.

Dacă în 2015 aş fi ales pentru un nou mandat, fiind la al treilea, aş putea fi numite vicepreşedinte al UEFA. Mi se pare că sunt mulţi ani de când m-am apucat de fotbal. 24 de ani sunt foarte mulţi, dar au trecut foarte repede. Vom scoate o carte albă a activităţii în 2014, cu bune şi cu rele”, a explicat Sandu.

Popescu a fost condamnat, în noiembrie, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înşelăciune, decizie cu suspendare, în Dosarul Transferurilor.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care iniţial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunţarea unei sentinţe pentru 12 noiembrie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005, citat de RTV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.