BMW ar putea deschide o fabrica si in Romania

0
28

BMW Factory

BMW intenţionează să deshidă o nouă fabrică de automobile, iar zonele pe care le are în vedere sunt Brazilia, Mexic, sau ţările din Europa de Est, scrie cotidianul german Handelsblatt, citat de presa franceză. Potrivit sursei citate, extinderea este absolut necesară, dat fiind planul constructorului bavarez de la vinde două milioane de maşini pe an, în 2016, faţă de 1,67 milioane, anul trecut.

Cotidianul german notează însă că o fabrică în afara Europei ar avea mai mult sens pentru constructorul german, din mai multe motive: pieţele auto de pe bătrânul continent sunt în scădere, iar zona euro se confruntă cu o criză a datoriilor, pe când pieţele emergente arată o creştere a vâmzărilor, care este posibil chiar să se accelereze. Deja, din cele aproape 1,7 milioane de autoturisme pe an produse de BMW, 700.000 sunt fabricate în afara Europei. Decizia privind amplasamentul noii uzine va fi anunţată în toamnă.

România găzduieşte doi producători de autoturisme, Renault şi Ford. Acum trei ani, un alt producător german, Mercedes Benz, studia oprtunitatea deschiderii unei fabrici în vestul României, dar a ales în final oraşul Ungar Kecksemet. Uzina, la care producţia a început în acest an, a presupus o investiţie de 1,2 miliarde de euro, ne relateaza rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.