Creste pretul la Aur

0
6

Gold

Aurul a mai trecut marţi un prag – a ajuns la 1.900 de dolari pe uncie, după ce săptămâna trecută sărise la 1867 de dolari. Este o veste care ar trebui să ne bucure pe toţi, având în vedere că România stă pe munţi de aur, la propriu. Sute de tone de metal preţios aşteaptă să fie exploatat în Alba, Hunedoara şi Maramureş.

Scos la suprafaţă, ne-ar face una dintre cele mai bogate ţări din Europa. A recunoscut-o, discret, şi preşedintele ţării.

România are aur, chiar dacă nu există în acest moment nicio mină deschisă, dar sute de tone de metal preţios aşteaptă să fie scoase la lumină. Peste 300 tone la Roşia Montana, în Alba, alte zeci de tone, în Hunedoara.

“Noi avem nevoie de acest aur pentru a-l duce în rezerva Băncii Naţionale. România va mai deschide două exploatări de aur, cu regii româneşti”, spunea, recent, preşedintele Traian Băsescu.

În Hunedoara există o zonă “în explorare”, în care specialiştii români spun că ar fi sute de tone de aur. Sunt specialişti români, dar care nu muncesc pentru România. În căutarea şi exploatarea aurului românesc investesc numai străinii. Iar din banii lor, România primeşte doar redevenţe, taxe şi impozite.

Săptămâna trecută, gramul de aur ajunsese la cea mai mare valoare înregistrată vreodată în România. Urcase la 178,24 lei la BNR şi la 1.867,95 de dolari uncia pe burse. La jumătatea lui iulie, gramul de aur era 152 lei la BNR şi uncia era de numai 1.590 de dolari, ne informeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.