Ford un profit record in T1

0
1

Ford Logo

Ford a avut in primul trimestru un profit net de 2,6 miliarde dolari, cel mai mare inregistrat de constructorul auto american in perioada ianuarie-martie a ultimilor 13 ani, beneficiind de revenirea economiei globale si de un portofoliu mai mare de vehicule eficiente in ceea ce priveste consumul.

Profitul a crescut de la 2,09 miliarde de dolari in ianuarie-martie 2010 la 2,6 miliarde dolari, potrivit Wall Street Journal.Ford a profitat de revenirea cererii, in special in SUA, pe fondul revitalizarii economiei. De asemenea, cresterea preturilor combustibililor determina cumparatorii sa se orienteze spre autovehiculele cu un consum mai eficient produse de grup, precum compactul Fiesta.

Grupul anticipeaza o crestere usoara, cu 12.000 de unitati, a productiei la nivel global in al doilea trimestru, in pofida problemelor cu care se confrunta furnizorii de piese auto in urma cutremurului din Japonia. Productia se va situa astfel la circa 1,5 milioane de automobile si camioane.

“Ne asteptam ca volumele sa creasca in continuare substantial in ritm anual, in principal datorita succesului produselor noastre, a revenirii treptate a economiei globale si imbunatatirii competitivitatii”, a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally.In Romania, constructorul detine uzina Automobile Craiova, precizeaza BloomBiz.ro


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.