Italienii construiesc o fabrica de bere la Dej

0
9

Bere

SorA’laMa’, un producător de bere de lux din zona Piemont, Italia va investi în România în jur de 3 milioane de euro într-o fabrică la Vad, lângă Dej, judeţul Cluj. Compania, care are deja o unitate de producţie la Vaie, în Italia, intenţionează să aprovizioneze din România Estul Europei, unde are cereri în creştere. “Este vorba despre o fabrică de bere bio şi de băuturi răcoritoare care va deservi piaţa Europei de Est de unde producătorul are cereri în creştere.

Investiţia s-ar putea face sub forma unui parteneriat public privat, primaria locală urmând să pună la dispoziţie terenul pe care va fi construită fabrica, dar va asigura şi drumul de acces până la noua unitate de producţie. În urma investiţiei s-ar putea crea 20-26 de locuri de muncă, dar noi angajări s-ar putea face şi în domeniile conexe.

“Deocamdată am participat la o singură discuţie cu investitorul italian, dar sperăm că investiţia se va realiza. Noi am propus un parteneriat public privat, iar partea italiană a fost în principiu de acord cu varianta noastră. Noi am putea pune la dispoziţia companiei italiene terenul pe care se va construi fabrica şi să asigurăm accesul.

SorAlaMa, care a început producţia în 2004, realizează 8 sortimente de bere bio cu arome (măr, pară, vanilie, castane, prune etc) şi concentraţie alcoolică ce variază între 4,2% şi 8,1%, îmbuteliate în sticle de 0,33 ml şi 0,75 de ml. Brandul SorAlaMa este comercializat pe segmentul super premium, o sticlă costând pe piaţa din Rusia, spre exemplu , în jur de 40-45 de euro. Există însă sortimente cu preţuri ce pleacă de la 5 euro sticla. Berea SorAlaMa nu se comercializează în România, citat de Economica.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.