Carne de cal descoperit în hamburgerii de vită din mai multe supermartketuri britanice

0
27

Hamburger de cal descoperit in AngliaAutoritățile de siguranță alimentară din Irlanda au descoperit DNA de cal în mai multe produse pe bază de carne de vită – în special hamburgeri – comercializate de supermarketuri britanice și irlandeze, relatează BBC. Carnea contaminată provine de la mai multe fabrici de procesare din Irlanda si Marea Britanie.

Hamburgerii contaminați au fost vânduți de supermarketurile Tesco, Iceland, Aldi și Lidl. Din totalul de 27 de produse examinate de Autoritatea Irlandeză pentru Siguranța Alimentelor (FSAI), în 10 au fost depistate urme de DNA ecvin, iar in 27 urme de DNA porcin (vorbim de produse din carne de vită, cel puțin teoretic).

Majoritatea produselor din carne de vită conțineau doar urme de carne străină, dar în cazul unui produs – Tesco Everyday Value Beef Burgers – proporția cărnii de cal a fost de aproape 30%.

Deși contaminarea nu prezintă nici un risc asupra sănătății consumatorilor, dă motiv de îngrijorări, este de părere profesorul Alan Reilly, directorul executiv al FSAI. Există o explicație plauzibilă pentru prezența urmelor de carne de porc în produse, având în vedere faptul că atât carnea de porc, cât și carnea de vită sunt procesate în aceleași fabrici, dar nu există nici o explicație pentru prezența cărnii de cal în produsele care provin de la niște fabrici care nu prelucrează carne de cal.

Tesco a fost informat marți despre descoperirile FSAI și a retras imediat de la comercializare produsele companiei respective. La fel au procedat și celelalte lanțuri de supermarketuri odată cu descoperirea contaminării. Procesatorii de carne incriminați s-au declarat șocați de această descoperire, având în vedere că nu lucrează deloc cu carne de cal. Fabricile au pornit o investigare a furnizorilor din Europa continentală pentru a descoperi sursa contaminării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.