Tigarile Electronice otrava pentru sanatate

0
313

Tigara Electronica

Pentru a determina expunerea la aceşti compuşi chimici cu care se confruntă cei care „vapează”, cercetătorii au analizat cinci utilizatori de ţigări electronice într-o analiză preliminară.Ei au prelevat mostre de salivă înainte şi după o şedinţă de „vapare” de 15 minute şi au analizat mostrele în căutarea de substanţe chimice periculoase pentru ADN.

Pentru a evalua posibilele efecte pe termen lung ale şedinţei de vapare, echipa a analizat modul în care sunt afectate celulele din cavitatea bucală ale fumătorilor oferiţi voluntar, utilizând metode bazate pe spectrometrie.

Comparativ cu persoanele care nu fumează astfel de ţigări, patru din cinci utilizatori de ţigări electronice au demonstrat o creştere a deteriorării ADN legată de expunerea la acroleină, unul dintre cei trei compuşi identificaţi.

Acest tip de deteriorare a ADN-ului survine atunci când produse chimice toxice, precum acroleina interacţionează cu ADN-ul. Dacă celula nu repară deteriorarea pentru a putea interveni replicarea firească a ADN-ului, poate surveni cancerul, scrie RomaniaTV.net

Se stie dintotdeauna ca tigarile electronice provoaca mai mult toxicitate ca o tigara obisnuita producatorii nu le fac ca sa se simta lumea mai bine, la tigarile electronice nu se platesc taxe asa de mari ca si pentru tigarile normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.