Prabusirea zonei euro ar conduce la razboi

Fonduri Europene

Ministrul polonez de Finanţe, Jan Vincent – Rostowski, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia semestrială a UE, a avertizat asupra producerii unui război pe continent în următorii zece ani dacă zona euro se prăbuşeşte, relatează EUObserver.

El a făcut aceste declaraţii miercuri, la Strasbourg, în faţa europarlamentarilor, pe care i-a avertizat că trebuie să acţioneze rapid pentru a preveni un pericol major pentru UE. Referindu-se la un raport recent intitulat “Prăbuşirea zonei euro – consecinţele”, realizat de gigantul financiar elveţian UBS, el a declarat: “Fără îndoială suntem în pericol. Europa este în pericol”.

Documentul UBS, o instituţie cunoscută pentru analizele sale sobre, a avertizat că din punct de vedere istoric, uniunile monetare nu se prăbuşesc fără un război civil sau alte forme de reacţii autoritare.

Ministrul polonez a mers până la a avertiza asupra dublării ratei şomajului în doi ani “chiar şi în ţările bogate”.

El şi-a încheiat comentariile relatând o conversaţie recentă cu un vechi prieteni care conduce în prezent o bancă mare.

“Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: Ştii, toate aceste şocuri politice, economice, ar fi foarte neobişnuit ca în următorii zece ani să evităm un război. Un război doamnelor şi domnilor. Mă gândesc într-adevăr să obţin carte verde pentru copiii mei în Statele Unite”, a declarat el, citeaza Antena3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.