Andreas Breivik ar vrea sa fie achitat

0
16

Andreas Breivik

In ultima zi a procesului, apărătorii lui Anders Breivik au solicitat instanţei să nu dea curs cererii Parchetului, de a-l interna la ospiciu pe extremist. Ca o pură formalitate, avocaţii au cerut achitarea lui Breivik, din moment ce el se consideră nevinovat.

Apărarea a susţinut că extremistul de 33 de ani este apt să răspundă penal pentru atacurile de acum 11 luni.

Dacă ţinem cont de drepturile fundamentale ale omului şi pornim de la premisa că acuzatul are un proiect politic radical, l-am lipsi de un drept fundamental calificând faptele sale ca patologice. Şi anume de dreptul de a-şi asuma responsabilitatea pentru propriile acţiuni.

Pe 22 iulie 2011, Anders Breivik a îngrozit o lume întreagă. El a deschis focul asupra unor tineri laburişti reuniţi în tabăra de vară de pe insula Utoeya, provocând moartea a 69 de persoane, majoritatea adolescenţi. Înainte de acest atac, Breivik a detonat o bombă în apropierea sediului Guvernului din Oslo, omorând alte opt persoane.

Sursa acestor acţiuni nu este violenţa, ci o credinţă radicală şi o atitudine extremă, care trebuie percepute şi înţelese în contextul cultural al extremei drepte, ne relateaza rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.