Bulgarii cer pedepsirea crunta a romilor

0
11

Romii

Se îngroaşă gluma în Bulgaria. Peste 2.000 de oameni au atacat o moschee din centrul Sofiei iar mişcările maselor furioase încep să semene din ce în ce mai mult cu un război interetnic. Oamenii cer reintroducerea pedepsei cu moartea şi pedepsirea cruntă a romilor implicaţi în violenţele de vineri, când un tânăr a fost ucis.

Luni seara revoltele s-au mutat din Katuniţa pe străzile marilor oraşe. Protestatarii s-au luptat cu forţele de ordine chiar în faţa sediului Parlamentului Bulgar. Poliţiştii şi jandarmii au reuşit să respingă masele de oameni. Nu au reuşit totuşi să potolească furia acestora. 2000 de oameni s-au îndreptat spre moscheea Banya Bashi pe care au încercat să o vandalizeze. Mici conflicte au început să apară peste tot în ţară. Cele mai serioase la Plovdiv.

3.000 de oameni au aruncat aici cu pietre, sticle incendiare şi chiar cu semne de circulaţie în forţele de ordine. Poliţiştii au făcut sute de arestări, în special în rândul tinerilor. Printre cei reţinuţi se numără însă şi femei.

Sursa: Antena3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.