Bulgarii cer pedepsirea crunta a romilor

0
4

Romii

Se îngroaşă gluma în Bulgaria. Peste 2.000 de oameni au atacat o moschee din centrul Sofiei iar mişcările maselor furioase încep să semene din ce în ce mai mult cu un război interetnic. Oamenii cer reintroducerea pedepsei cu moartea şi pedepsirea cruntă a romilor implicaţi în violenţele de vineri, când un tânăr a fost ucis.

Luni seara revoltele s-au mutat din Katuniţa pe străzile marilor oraşe. Protestatarii s-au luptat cu forţele de ordine chiar în faţa sediului Parlamentului Bulgar. Poliţiştii şi jandarmii au reuşit să respingă masele de oameni. Nu au reuşit totuşi să potolească furia acestora. 2000 de oameni s-au îndreptat spre moscheea Banya Bashi pe care au încercat să o vandalizeze. Mici conflicte au început să apară peste tot în ţară. Cele mai serioase la Plovdiv.

3.000 de oameni au aruncat aici cu pietre, sticle incendiare şi chiar cu semne de circulaţie în forţele de ordine. Poliţiştii au făcut sute de arestări, în special în rândul tinerilor. Printre cei reţinuţi se numără însă şi femei.

Sursa: Antena3


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

De acum esti la curent cu tot ce se intampla aplicatia Stirile Radio Noise Romania este in Magazin Play (Google Play) Stirile Radio Noise Romania in Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.