Costa Concordia: Cautarile au fost suspendate

0
17

Costa Concordia

„Titanicul italian”, cum a fost numit vasul de croazieră, are o gaură de aproape 50 de metri, potrivit presei internaţionale. Televiziunea Al Jazeera a realizat un filmuleţ în care explică toate caracteristicile pachebotului şi unde este gaura de la nivelurile inferioare.

Căutările demarate după naufragiul din largul coastelor italiene au fost suspendate din cauza condiţiilor metereologice nefavorabile. În acelaşi timp, autorităţile se tem de un dezastru care ar putea să afecteze Insula Giglio. Carburantul navei ar putea să ajungă în apele Mării Mediterane.

Căutările demarate au fost întrerupte din cauza condiţiilor meteo. Marea agitată şi chiar o furtună care a avut loc în zonă au provocat o mişcare de 9 centimetri a navei. Astfel, toate unităţile de salvare au fost evacuate.

Totodată, ministrul italian al Mediului a declarat că vasul reprezintă un risc foarte mare şi că o intervenţie este urgentă. Autorităţile încearcă să evite scurgerea carburantului din navă. Până acum nu a fost totuşi depistată nicio scurgere. Vasul are în rezervoarele sale peste 2.300 de tone de motorină care ameninţă insula şi chiar întregul arhipelag.

Vasul Costa Concordia a naufragiat, vineri noaptea, după ce a lovit un banc cu nisip. Acesta s-a înclinat într-o parte, iar în prezent este scufundat mai bine de jumătate, ne relateaza rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.