Fumul degajat de incendiul de la Cernobil nu va ajunge in Romania


Incendiu la Cernobil

Graţiela Gavrilescu a anunţat că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor monitorizează prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului nivelul de radioactivitate al factorilor de mediu. În acest sens, aceasta a menţionat că până acum aceste valori sunt de aproximativ cinci ori mai mici decât limitele admise.

“Din analiza datelor furnizate de specialişti rezultă că fumul degajat de incendiu nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore. Am dispus, în cadrul Comitetului, supravegherea atentă a monitorizării continue a nivelului de radioactivitate şi în următoarele zile. În acelaşi timp, vă informez că, potrivit informaţiilor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, în zona Centralei de la Cernobîl, precum şi în zona Kievului, nu au fost depăşite valorile maxim admisibile pentru emisiile radioactive. Potrivit informării MAE, incendiul extins pe o suprafaţă de 320 de hectare a fost localizat şi stopat de autorităţile ucrainiene”, a mai declarat ministrul Mediului.

Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență a precizat că incendiul de vegetație din apropierea centralei Cernobîl — scena unei catastrofe nucleare civile de proporții în 1986 — a izbucnit marți după-amiază la 5 km de gropile cu deșeuri radioactive, propagându-se pe mai multe sute de hectare.

Pompierii ucraineni au reușit să localizeze marți seara incendiul de vegetație, iar focul este sub control. Locul incendiului este la o distanţă relativ sigură, de aproximativ 20 de kilometri, de centrala nucleară şi la aproximativ 5 kilometri de depozitul de combustibil, scrie RomaniaTV.net

Sa speram sa nu se propage fumul toxic peste Romania pentru ca ar fi catastrofic.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.