Fumul degajat de incendiul de la Cernobil nu va ajunge in Romania

0
1

Incendiu la Cernobil

Graţiela Gavrilescu a anunţat că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor monitorizează prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului nivelul de radioactivitate al factorilor de mediu. În acest sens, aceasta a menţionat că până acum aceste valori sunt de aproximativ cinci ori mai mici decât limitele admise.

“Din analiza datelor furnizate de specialişti rezultă că fumul degajat de incendiu nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore. Am dispus, în cadrul Comitetului, supravegherea atentă a monitorizării continue a nivelului de radioactivitate şi în următoarele zile. În acelaşi timp, vă informez că, potrivit informaţiilor primite de la Ministerul Afacerilor Externe, în zona Centralei de la Cernobîl, precum şi în zona Kievului, nu au fost depăşite valorile maxim admisibile pentru emisiile radioactive. Potrivit informării MAE, incendiul extins pe o suprafaţă de 320 de hectare a fost localizat şi stopat de autorităţile ucrainiene”, a mai declarat ministrul Mediului.

Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență a precizat că incendiul de vegetație din apropierea centralei Cernobîl — scena unei catastrofe nucleare civile de proporții în 1986 — a izbucnit marți după-amiază la 5 km de gropile cu deșeuri radioactive, propagându-se pe mai multe sute de hectare.

Pompierii ucraineni au reușit să localizeze marți seara incendiul de vegetație, iar focul este sub control. Locul incendiului este la o distanţă relativ sigură, de aproximativ 20 de kilometri, de centrala nucleară şi la aproximativ 5 kilometri de depozitul de combustibil, scrie RomaniaTV.net

Sa speram sa nu se propage fumul toxic peste Romania pentru ca ar fi catastrofic.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.