Hillary Clinton va candida pentru presedentia Statelor Unite ale Americii

Hillary Clinton

‘Americanii în viaţa de zi cu zi au nevoie de o campioană. Vreau să fiu această campioană’, a declarat Hillary Clinton în prima sa înregistrare video de campanie. ‘Plec pe teren pentru a câştiga votul dumneavoastră’.

Alegerile primare debutează la începutul anului 2016 în Iowa şi New Hampshire. Alegerile prezidenţiale vor avea loc în noiembrie 2016.

Hillary Clinton a legat o alianţă cu Barack Obama, fostul său adversar în 2008 devenit ‘prietenul’ ei, care a estimat sâmbătă că ea ar fi ‘un preşedinte excelent’.

În faţa lui Hillary Clinton, numeroşi republicani îşi vor disputa învestitura. Doi au anunţat că sunt candidaţi la învestitură, senatorii Tea Party Ted Cruz şi Rand Paul, în timp ce colegul lor Marco Rubio, de origine cubaneză, ar putea să o facă luni în timpul unui discurs la Miami.

Cel mai bine plasat se numeşte Jeb Bush, un alt moştenitor al unei dinastii politice americane. Fostul guvernator al Floridei nu şi-a anunţat oficial candidatura, dar intenţiile sale sunt clare, scrie RomaniaTV.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.