Inundatii majore in Nepal

0
16

Inundatii

‘Precipitaţiile mai mari decât în mod normal au făcut mai multe râuri să iasă din matcă, ceea ce a provocat inundaţii’, a declarat un membru al Centrului de operaţiuni de urgenţă din Nepal, Jhankanath Dhakal.

În districtul Surkhet, râul Bheri a provocat inundaţii care au distrus sute de case şi au ucis mii de vite, a declarat Jagat Basnet, funcţionar local. În urma inundaţiilor, 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 105 au fost date dispărute în Surkhet.

În districtul Bardiya, situat la circa 350 de kilometri distanţă de Kathmandu, s-au înregistrat 19 morţi şi 19.000 de persoane şi-au pierdut locuinţele din cauza ieşirii din matcă a râului Babai. ‘Sunt cele mai grave inundaţii provocate de Babai în ultimii 50 de ani’, a afirmat şeful poliţiei locale, Birendra Kumar.

În India, revărsarea apelor unor râuri din Nepal a cauzat, împreună cu ploile locale, moartea a 28 de persoane, inundarea a 1.500 de localităţi şi evacuarea altor 60.000 de persoane în statul Uttar Pradesh.

Alunecările de teren şi inundaţiile sunt obişnuite în Nepal şi în Asia de Sud-Est în perioada musonică, mai ales în lunile iulie şi august, însă forţa furtunilor din ultimele zile a fost mai mare decât de obicei.

Alunecările de teren au îngropat o localitate din Nepal la 2 august, cauzând moartea a cel puţin 30 de persoane şi dispariţia altor 135, aminteşte sursa citată, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.