Inundatii majore in Nepal


Inundatii

‘Precipitaţiile mai mari decât în mod normal au făcut mai multe râuri să iasă din matcă, ceea ce a provocat inundaţii’, a declarat un membru al Centrului de operaţiuni de urgenţă din Nepal, Jhankanath Dhakal.

În districtul Surkhet, râul Bheri a provocat inundaţii care au distrus sute de case şi au ucis mii de vite, a declarat Jagat Basnet, funcţionar local. În urma inundaţiilor, 28 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 105 au fost date dispărute în Surkhet.

În districtul Bardiya, situat la circa 350 de kilometri distanţă de Kathmandu, s-au înregistrat 19 morţi şi 19.000 de persoane şi-au pierdut locuinţele din cauza ieşirii din matcă a râului Babai. ‘Sunt cele mai grave inundaţii provocate de Babai în ultimii 50 de ani’, a afirmat şeful poliţiei locale, Birendra Kumar.

În India, revărsarea apelor unor râuri din Nepal a cauzat, împreună cu ploile locale, moartea a 28 de persoane, inundarea a 1.500 de localităţi şi evacuarea altor 60.000 de persoane în statul Uttar Pradesh.

Alunecările de teren şi inundaţiile sunt obişnuite în Nepal şi în Asia de Sud-Est în perioada musonică, mai ales în lunile iulie şi august, însă forţa furtunilor din ultimele zile a fost mai mare decât de obicei.

Alunecările de teren au îngropat o localitate din Nepal la 2 august, cauzând moartea a cel puţin 30 de persoane şi dispariţia altor 135, aminteşte sursa citată, scrie RomaniaTV.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone