Noul presedinte al SUA este Donald Trump

0
27

Donald Trump

Potrivit estimărilor agenției Associated Press, cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția. Astfel, republicanul devine noul președinte al Statelor Unite învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului din 8 noiembrie 2016.

Omul de afaceri american Donald Trump s-a născut la 14 iunie 1946, în Queens, New York. Fiul lui Fred Trump, un bogat investitor imobiliar stabilit în New York City, Donald Trump a absolvit New York Military Academy (NYMA) din New York (1964) și Școala de business Wharton a Universității Pennsylvania (1968). După terminarea studiilor, s-a alăturat companiei imobiliare a tatălui său, The Trump Organization.

În anii ’80, și-a continuat cariera de om de afaceri, prin dezvoltarea de afaceri imobiliare, investind mai ales în industria hotelieră și a cazinourilor. A construit primul său zgârie-nori, Trump Tower, o clădire cu 58 de etaje, din New York (1983). A cumpărat proprietatea Mar-a-lago din Palm Beach (Florida), a renovat Hotelul Barbizon și 100 Central Park South (1985) și a cumpărat Plaza Hotel din New York (1988).

S-a remarcat, în anii ’90, și în domeniul transporturilor aeriene prin cumpărarea rutelor Eastern Shuttle, dar și prin investiții în cazinouri (Atlantic City, Taj Mahal Casino). Criza imobiliară din această perioadă l-a condus însă la faliment.

În anii 2000, afacerile sale se revigorează, relevante în acest sens fiind finalizarea turnului rezidențial de 72 de etaje, Trump World Tower (2001), și începerea construcției Trump Palace, un complex de clădiri de-a lungul râului Hudson. În paralel, a dezvoltat o serie de afaceri și în industria modei sau în formare profesională (Trump University sau The Trump Entrepreneur Initiative; 2010).

În prezent, Donald Trump deține proprietăți în Manhattan și este un nume important în domeniul imobiliar din SUA. Cu o avere estimată la circa 3,7 miliarde de dolari, ocupă poziția 156 în topul Forbes 400.

S-a remarcat și în zona media, omul de afaceri devenind co-partener al postului de televiziune NBC (2003) și fiind producătorul reality show-ului, “The Apprentice” (2004), mai menționează sursa citată.

A scris, de asemenea, o serie de cărți de literatură motivațională: “Trump: The Art of the Deal”, “Trump: The Art of Survival”, “Trump: The Art of the Comeback” “Trump: Surviving at the Top”, “Trump: How to Get Rich”, “Trump: Think Like a Billionaire: Everything You Need to Know About Success, Real Estate, and Life”, potrivit site-ului www.donaldjtrump.com.

Donald Trump a fost căsătorit de trei ori. În 1977, s-a căsătorit cu Ivana Zelnickova, cu care a avut trei copii: Donald Trump Jr. (născut în 1977), Ivanka (născută în 1981) și Erik (născut în 1984). În 1992 a divorțat de Ivana Zelnickova, recăsătorindu-se cu Marla Maples (1993), cu care are o fiică: Tiffany (născută în 1993). A divorțat de cea de-a doua soție în 1999. Din 2005 este căsătorit cu manechinul sloven Melania Knauss, cu care are un fiu (născut în 2006).

S-a implicat în politică, de-a lungul timpului, atât prin activarea în cele două mari partide din SUA, cât și prin finanțarea campaniilor celor două formațiuni. A făcut parte din Partidul Republican până în 2001, și după ce în perioada 2001-2008 a fost membru al Partidului Democrat, s-a reînscris în Partidul Republican, în 2009, scrie Agerpres.ro

Sa speram ca va fi mai bine ramane de vazut in urmatoarele luni, sa speram sa nu fie asa cum se auzea ca doreste sa ii duca pe imigranti de unde au venit si asa mai departe pentru ca atunci va fi o mare problema care a fost sa viziteze America si au vazut ca mai mult imigrantii lucreaza nu Americanii, la ei munca aproximativ 50% ii facuta de imigranti daca ii vor duce catre tarile de origine pe toti imigrantii atunci America nu va mai avea mana de munca si atunci ii cam problematica treaba, sa vedem cum se va descurca noul presedinte cum a zis si el pentru o America Noua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.