Presedintele estonian a fost reales

0
0

Toomas Hendrik

Preşedintele estonian, Toomas Hendrik Ilves, a fost reales luni de Parlament pentru un al doilea mandat la conducerea acestui stat baltic, informează AFP.

Ilves a obţinut 73 de voturi, în timp ce contracandidatul său, eurodeputatul Indrek Tarand, a fost votat de 25 de parlamentari.

Majoritatea de două treimi, adică 68 de voturi din totalul de 101 mandate ale Parlamentului, este necesară pentru ca preşedintele Estoniei, al cărui rol este onorific, să fie ales din primul tur.

Patru partide, care deţin în total 77 dintre cele 101 mandate din Parlament, îşi anunţaseră sprijinul pentru Ilves, un fost social-democrat în vârstă de 57 de ani.

Contracandidatul său, Indrek Tarand, în vârstă de 47 de ani, a beneficiat de susţinerea Partidului de Centru (de opoziţie), care deţine 23 de mandate de parlamentar.

Doi deputaţi au votat în acelaşi timp pentru ambii candidaţi, voturile lor fiind considerate nule, iar un altul a dat un vot în alb, ne informeaza Antena3.


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.