Teroristul de la Boston a fost condamnat la moarte


Teroristul de la Boston

Jokhar Ţarnaev va fi executat prin injecţie letală, pentru atacul terorist pe care l-a comis împreună cu fratele lui mai mare, Tamerlan Ţarnaev, în 2013, la Maratonul din Boston, atentat terorist în urma căruia patru persoane au murit şi 17 au fost mutilate, iar câteva sute au fost rănite, informează Boston Globe.

Juriul popular alcătuit din 12 membri a deliberat 14 ore asupra sentinţei. Verdictul a fost anunţat de către judecătorul Tribunalului Districtual al SUA, George O’Toole. Ţarnaev nu a manifestat nicio emoţie la aflarea verdictului.

Ţarnaev va fi condamnat oficial de către judecătorul O’Toole după ce supravieţuitorii şi rudele victimelor vor face declaraţii pe seama acestui verdict. Şi lui Ţarnaev i se va da cuvântul. În timpul procesului, teroristul de origine cecenă nu a vrut să facă declaraţii în favoarea sa.

Teroristul va rămâne în penitenciarul local până la pronunţarea sentinţei oficiale, de către judecător. După aceea, va fi trasnferat la o închisoare de înaltă securitate din Indiana, USP. Ţarnaev, care va împlini 22 de ani peste o lună, va fi cel mai tânăr deţinut condamnat la moarte din acel penitenciar, mai precizează aceeaşi publicaţie.

În data de 8 aprilie, împotriva lui Jokhar Ţarnaev au fost formulate 30 de capete de acuzare, care au inclus şi atentatele teroriste de la Boston, din data de 15 aprilie 2013. Ţarnaev a fost găsit vinovat şi de uciderea ofiţerului de poliţie Sean Collier, în vârstă de 27 de ani, după trei zile de la masacrul din Boston, scrie RomaniaTV.net

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on StumbleUpon
StumbleUpon
Share on Reddit
Reddit
Print this page
Email this to someone
email