Zeituni Onyango, matusa lui Barack Obama a decedat

0
10

Obama

Zeituni Onyango a murit în somn, luni seară, la Boston (statul Massachusetts) după ce s-a îmbolnăvit în luna ianuarie, a precizat Margaret Wong, avocată specializată în probleme de imigraţie. “Comunitatea kenyană din Statele Unite deplânge pierderea lui Zeituni Onyango, supranumită de prieteni şi mătuşă vitregă a preşedintelui Barack Obama”, a afirmat Margaret Wong într-o declaraţie.

Zeituni Onyango a primit dreptul de azil în mai 2010 după ce s-a luptat în faţa instanţelor împotriva unui ordin de expulzare care data din 2004. Ea a explicat că a căzut victimă “violenţei tribale” din ţara sa natală, Kenya. Ulterior, a primit Cartea verde, permisul de rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Zeituni Onyango s-a născut sub un copac de mango în Kenya, unde şi-a întemeiat o familie şi a lucrat la serviciul informatic al Kenya Breweries.

Ea este sora vitregă a tatălui lui Obama care s-a căsătorit cu o americană care i-a dat naştere lui Barack Obama, la 4 august 1961, în Hawaii.

Onyango a emigrat în Statele Unite în 2000 şi a cerut azil politic doi ani mai târziu, însă nu l-a obţinut. Justiţia a ordonat expulzarea ei în 2004.

Casa Albă a subliniat că nu a ştiut nimic, înainte de noiembrie 2008, despre statutul acestei mătuşi îndepărtate a lui Barack Obama şi a negat că ar fi exercitat presiuni asupra tribunalelor în favoarea ei, scrie RomaniaTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.