Zeituni Onyango, matusa lui Barack Obama a decedat

0
4

Obama

Zeituni Onyango a murit în somn, luni seară, la Boston (statul Massachusetts) după ce s-a îmbolnăvit în luna ianuarie, a precizat Margaret Wong, avocată specializată în probleme de imigraţie. “Comunitatea kenyană din Statele Unite deplânge pierderea lui Zeituni Onyango, supranumită de prieteni şi mătuşă vitregă a preşedintelui Barack Obama”, a afirmat Margaret Wong într-o declaraţie.

Zeituni Onyango a primit dreptul de azil în mai 2010 după ce s-a luptat în faţa instanţelor împotriva unui ordin de expulzare care data din 2004. Ea a explicat că a căzut victimă “violenţei tribale” din ţara sa natală, Kenya. Ulterior, a primit Cartea verde, permisul de rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Zeituni Onyango s-a născut sub un copac de mango în Kenya, unde şi-a întemeiat o familie şi a lucrat la serviciul informatic al Kenya Breweries.

Ea este sora vitregă a tatălui lui Obama care s-a căsătorit cu o americană care i-a dat naştere lui Barack Obama, la 4 august 1961, în Hawaii.

Onyango a emigrat în Statele Unite în 2000 şi a cerut azil politic doi ani mai târziu, însă nu l-a obţinut. Justiţia a ordonat expulzarea ei în 2004.

Casa Albă a subliniat că nu a ştiut nimic, înainte de noiembrie 2008, despre statutul acestei mătuşi îndepărtate a lui Barack Obama şi a negat că ar fi exercitat presiuni asupra tribunalelor în favoarea ei, scrie RomaniaTV.net


Radio Noise Romania este alaturi de tine noi ne auto finantam din publicitatea de pe site dar 70% din cititori au AdBlock si am ales sa avem si link donatii, si tu ne poti sustine aceasta initiativa


Ca sa fii la curent cu ultimele stiri din Romania cat si din strainatate, acu poti afla cel mai simplu instaland aplicatia Stirile Radio Noise Romania care se gaseste in Google Play/Magazin Play

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.