Windows 8 noi indicii

0
26

Windows 8

Deşi nu printr-un anunţ oficial, calendarul lansării pentru Windows 8 începe să fie conturat cu informaţii concrete, venite chiar de la unul dintre vicepreşedinţii Microsoft.

Chiar dacă o dată exactă nu a fost stabilită, versiunea finală de Windows 8 are şanse mari să ajungă pe rafturile magazinelor în toamna anului 2012. Între timp, vara aceasta ne va aduce prima versiune Beta de Windows 8, prin care ne vom putea face o imagine aproximativ completă despre viitorul sistem de operare Microsoft.

Dacă pentru lansarea versiunii X86 de Windows 8 mai avem de aşteptat încă cel puţin un an, Windows 8 pentru dispozitive ARM este un produs de care Microsoft are mare nevoie pentru a pătrunde în piaţa tabletelor, dominată în prezent de sisteme ca Apple iOS şi Google Android. Prin urmare, Microsoft alocă resurse considerabile pentru finalizarea într-un timp cât mai scurt a versiunii de Windows 8 destinată tabletelor cu arhitectură ARM, menţionând totuşi că grăbirea programului de lansare nu va afecta nivelul de securitate oferit de acest sistem de operare.

Windows 8 pentru dispozitive ARM este un sistem de operare derivat din arhitectura pentru PC, motiv pentru care multe din facilităţile disponibile în versiunea X86 de Windows 8 se vor regăsi şi în cea pentru tablete, oferind utilizatorilor mai multă securitate decât ar fi fost posibil cu un sistem de operare bazat pe o platformă ca Windows Phone.

Dacă în privinţa versiunii pentru PC de Windows 8 succesul este aproape garantat, rămâne de văzut cum va reuşi versiunea ARM de Windows 8 să compenseze pentru sosirea târzie într-o piaţă dominată deja de tablete pe care rulează Apple iOS sau Google Android, ambele fiind sisteme de operare ajunse deja la maturitate şi cu o bază solidă de utilizatori, care nu se vor lăsa prea uşor convinşi de oferta celor de la Microsoft.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.