Inimi de martipan

Martipan

Pentru cca. 30 de bucati
Timp de preparare: cca. 2 ore
Timp de odihna: cca 1/2 ore
cca. 130 kcal pe bucata

175 g faina, 75 g amidon alimentar
1 varf de cutit de praf de copt
165 g unt, 65 g zahar, 1 ou
1 pachet zahar vanilat, 1 praf sare
1/2 pahar marmelada de caise
150 g martipan, 50 g zahar pudra
100 g glazura de ciocolata
migdale, fistic sau jumatati mari de nuca.

1. Faina se amesteca cu praful de copt intr-un castron.Se adauga untul, zaharul, oul, vanilia si sarea si se framanta totul sub forma unui aluat omogen.Se inveleste aluatul in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca in frigider cca. 1/2 ora.

2. Se infierbanta cuptorul la 200 de grade Celsius.Suprafata de lucru se presara cu faina si altuatul se intinde pana la o grosime de cca. 2 mm.Se decupeaza un numar exact de inimioare.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se aseaza inimioarele si se dau la cuptor pentru 5 pana la 10 minute.Se omogenizeaza marmelada de caise si se unde cu ea partea inferioara a inimioarelor inca fierbinti.

3. Martipanul se amesteca bine de tot cu zaharul pudra se intinde foarte subtire intre foi de pergament, dupa care, din martipanul astfel pregatit, se decupeaza inimioare identice cu cele din aluat.Cate o astfel de inimioara de martipan se aseaza intre doua foi de aluat unse cu marmelada, presandu-se intre acestea.

4. Glazura de ciocolata se lasa sa se topeasca deasupra unei oale cu apa fierbinte, se ung inimioarele umplute, care se vor orna cu cate o migdala, un fistic sau o jumate de nuca.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.