Romania – Grecia, Ultima Sansa pentru CM 2014

0
13

Romania

Rezultatul de vineri, de la Pireu, 1-3 cu Grecia, nu este unul catastrofal, dar jocul echipei noastre a stârnit mult scepticism. Cu o prestaţie asemănătoare astăzi nu avem şanse nici măcar la egal, dar selecţionerul promite că mobilizarea va fi alta. “Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte, dar trebuie să jucăm fotbal”, spunea Victor Piţurcă, care este pregătit chiar şi pentru loteria penalty-urilor, deşi un nou scor de 3-1, de data aceasta pentru România, este puţin previzibil.

În teorie, socotelile alor noştri par destul de simple: un gol în prima repriză, iar cel de 2-0 undeva pe final de meci, născut din entuziasmul din tribune şi dăruirea din teren. Marius Niculae spunea cam acelaşi lucru la conferinţa de presă. “Important e ca publicul să aibă răbdare, să ne susţină, pentru că s-ar putea ca al doilea gol să vină prin minutul 70-80”, spunea jucătorul regăsit de Piţurcă în subsolul primei ligi din Ucraina, la Hoverla Ujgorod. În funcţie de cum merg lucrurile în teren am putea să-l vedem şi pe Niculae în teren, însă în formula de start este de aşteptat ca Marica să fie singurul nostru atacant veritabil, susţinut de tridentul Nicoliţă – Maxim – Bogdan Stancu. Revenirea lui Chiricheş în centrul apărării îi permite lui Piţurcă să acopere cu Gardoş golul provocat de absenţa lui Bourceanu pe postul de mijlocaş la închidere.

După trista experienţă cu Pedro Proenca, care le-a validat grecilor un gol din ofsaid, iar nouă ne-a acordat cu largheţe cartonaşe galbene, returul România – Grecia este arbitrat de o brigadă din Serbia, la centru cu Milorad Mazic. Arbitrul sârb s-a aflat la centru şi la meciul amical dintre Turcia şi România (2-0), pe 11 august 2010, când a inventat un penalty transformat de Emre. De asemenea, a oficiat şi alt meci amical pierdut de naţionala României cu 0-2, în faţa Israelului, pe 3 martie 2010, la Timişoara, iar anul acesta el a arbitrat reprezentativa României în meciul amical cu Trinidad & Tobago (4-0), în data de 4 iunie, pe Arena Naţională, scrie RomaniaTV.net

Deci avem o ultima sansa sa mergem in Brazilia la Campionatul Mondial, sa speram ca dam doua goluri si sa nu primim niciun gol, mi se pare putin cam mult dar asta este Hai ROMANIA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.