Muammar Gaddafi incearca sa se refugieze in Algeria


Gaddafi

Muammar Gaddafi a încercat să se refugieze în Algeria, dar preşedintele acestei ţări a refuzat să discute cu el, potrivit unui ziar algerian. Aceeaşi sursă afirmă că Gaddafi se află în prezent într-un oraş libian de la graniţa cu Algeria, ţara care a oferit, deja, azil soţiei şi unora din copiii săi.

Fiii lui Gaddafi rămaşi în Libia au atitudini opuse: unul din ei este gata să treacă de partea rebelilor, dar altul proclamă că le va rezista până la capăt.

Moştenitorul lui Muammar Gaddafi la cârma Libiei, fiul său Seif al-Islam, a afirmat, într-un mesaj audio, că dispune de 20.000 de oameni înarmaţi gata să lupte împotriva rebelilor. Noii lideri de la Tripoli nu dau, însă, prea multă importanţă ameninţărilor lui Seif al-Islam.

Spre deosebire de Seif, un alt fiu al lui Gaddafi, Saadi, fost fotbalist devenit ofiţer, i-a contactat pe rebeli ca să se predea.

Rebelii sunt convinşi că şi Muammar Gaddafi continuă să se afle în Libia. Un ziar algerian scrie că fostul conducător încearcă să treacă în Algeria, dar autorităţile de acolo nu sunt de acord, de teamă că el se va alia cu ramura locală a reţelei al-Qaida.

Gaddafi ar putea fi însoţit şi de fiica sa adoptivă Hana, despre care se credea că a fost ucisă într-un raid aerian american în 1986. Se pare, însă, că propaganda regimului a minţit, iar Hana, de profesie medic, trăieşte şi îşi însoţeşte tatăl peste tot, ne informeaza Antena3.

Daca ti-a placut arata-le si prietenilor tai:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponShare on RedditPrint this pageEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.