Ingrediente : 1 kg. carne de miel ( cap de miel, picioare, coada), 3 legaturi de ceapa verde, o ceapa uscata mica, 2 legaturi leustean, 2 oua, sare, apa, bors (2 l. apa, 0,5-1 l. bors, cantitati aproximative).
Mod de Preparare: Se spala bine carnea, se curata de pielite si se pune la fiert, intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se curata de spuma si se lasa sa fiarba in continuare pana cand se inmoaie carnea. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa fiarba pe foc mic. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga borsul (fiert si spumat in prealabil), frunzele de ceapa verde taiate si sare dupa gust. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote, se adauga leusteanul tocat si ouale batute. Nu se poate preciza cantitatea de bors, aceasta fiind legata de gustul borsului si de preferinta consumatorilor.