Ingrediente:
- 350 g faina
- 1 varf de cutit de praf de copt
- 250 g unt
- 50 g alune macinate
- 100 g zahar
- 4 plicuri zahar vanliat
- 1 praf sare
- 1 ou
- 100 g zahar pudra
Faina si praful de copt se pun intr-un castron si se amesteca, untul se taie solzisori si se presara peste faina. Alunele macinate, zaharul, doua pachetele de zahar vanliat sarea si oul se pun de asemenea in castron si cu mixerul sau cu mana rece se framanta intr-un aluat omogen.Se inveleste aluatul in folii de aluminiu si se lasa sa se odhineasca in frigider cam juma de ora.
Se infierbanta cuptorul la 175 de grade celsisus.Suprafata de lucru se presara cu faina la fel se presara si mainile si din aluat se formeaza un rulou cu un diametru de circa 1 cm.Acest rulou se taie in bucati de 6 cm lungime care se vor impatura sub forma de cornulete.
Cornuletele se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10-15 minute, intre timp se cerne zaharul pudra intr-o farfurie adanca si se amesteca bine cu zaharul vanilat ramas.
Cornutele inca fierbinti se trec prin amestecul de zahar pudra si zahar vanilat si se lasa sa se raceasca pe un gratar pentru prajituri si pana la consumare se pastreaza intr-o cutie de tabla.